Ceai
Ceai
Ceai
Ceai
Ceai
Ceaiul verde conţine numeroşi compuşi chimici naturali denumiţi polifenoli. Aceştia sunt antioxidanţi puternici care protejează împotriva cancerului şi a bolii cardiace, reduc riscul de atac cerebral, luptă împotriva cariilor şi a gingivitei, stimulează imunitatea şi încă multe altele. Dr. Lester A. Mitscher şi Victoria Dolby Toews susţin că, bând zilnic 3 până la 5 ceşti de ceai, te poţi bucura nu numai de un beneficiu pentru sănătate, ci şi de efectul calmant al ceaiului verde.
Puţine plante au o istorie atât de lungă şi de impresionantă precum cea a ceaiului verde. Cu mai bine de 4.000 de ani în urmă, s-a crezut că ceaiul are proprietăţi vindecătoare, iar oamenii de ştiinţă confirmă astăzi prin numerose studii că acele convingeri chiar erau întemeiate.

Armă secretă în scăderea în greutate

Orice scădere în greutate de succes pe termen lung rezultă în principal din mâncare mai puţină şi din arderea mai multor calorii.

O ceaşcă de ceai (fără zahăr sau lapte) furnizează numai 4 calorii, iar acest lucru cu siguranţă face ca această băutură să fie permisă în orice cură de slăbire. Specialiştii în nutriţie au emis ipoteza că ceaiul verde reduce rata de absorbţie a carbohidraţilor, fără a pune organismul în pericol de malnutriţie.

Unul dintre modurile prin care ceaiul susţine eforturile de slăbire este stimularea uşoară a vitezei de ardere a caloriilor din corp. Această creştere de 3 sau de 4% în consumul de energie nu face din ceai o pilulă-minune de slăbit, dar le dă persoanelor care ţin diete o stimulare suplimentară care să le ţină motivate. Cert este că, ceaiul verde este un mod extraordinar de a începe sau de a încheia aproape orice masă.
                             © Drix.ro
                                    2013