Ceai
Ceai
Ceai
Ceai
Ceai
Ceaiul negru este un produs obtinut din planta Camellia sinesis. Frunzele si tulpinile mature sunt utilizate pentru a face acest tip de ceai. Ceaiul verde este facut din frunzele tinere ale aceleiasi plante, avand proprietati diferite.

Pana de curand, majoritatea cercetarilor s-au concentrat asupra ceaiului verde. Ceaiul verde este bogat in epigalocatechina galat, un puternic antioxidant.

Intrucat procesul de fermentatie folosit pentru obtinerea ceaiului negru converteste epigalocatechina galat in alti compusi, cercetatorii au concluzionat ca ceaiul negru ofera mai putine beneficii pentru sanatate decat ceaiul verde.

Studii recente au semnalat faptul ca in ceaiul negru se regasesc teaflavine si tearubigina care au o actiune mai profunda decat a oferi culoarea inchisa si gustul dinstinctiv al ceailui negru. Acestea ofera beneficii pentru sanatate atribuite initial doar ceaiului verde.

Ceaiul negru contine intre 2-4% cofeina care influenteaza gandirea si vigilenta, are rol diuretic si poate reduce simptomele bolii Parkinson. Acesta contine si antioxidanti si substante care ajuta la protejarea inimii si a vaselor de sange.

Ceaiul negru si sanatatea cardiovasculara - In urma cercetarilor s-au obtinut rezultate mixte privind beneficiile pentru sanatatea cardiovasculara a ceaiului negru. Unele studii au concluzionat ca persoanele care au baut trei cesti de ceai negru sau verde zilnic au redus riscul de accident cerebral vascular cu 21%.
                             © Drix.ro
                                    2013