Ceai
Ceai
Ceai
Ceai
Ceai
Nu exista mari cantitati de ceai galben pe piata. Aceasta deoarece tehnica prin care se obtine acest ceai este deosebit de grea si elaborata. Un alt motiv este acela ca ceaiul galben are nevoie de un timp foarte indelungat de obtinere. Mai exista un motiv ce tine de culoarea frunzelor de ceai. Frunzele ceaiului galben au uneori o nuanta usor galben/maroniu ceea ce poate faca ca acesta sa fie mai putin apreciat de catre necunoscatori. In general se considera ca un ceai este mai calitativ cu cat frunzele lui sunt mai verzi, dar ceaiul galben este o exceptie apreciata doar de catre cunoscatori.

Secretul procesului de obtinere a ceaiului galben este procesul de fermentare. Daca la ceaiul verde, de cele mai multe ori, procesul de fermentare este liber si mai lung, in cazul ceaiului galben acest proces este mult mai scurt.

O calitate deosebita a ceaiului galben este aceea ca nu devine amar asa cum se intampla cu ceaiul verde.

Ceaiul galben are deosebite proprietati curative, fiind considerat, din acest punct de vedere, superior ceaiului verde.

Pentru prepararea ceaiului galben nu este necesar sa folositi apa fiarta, puneti apa la temperatura de 75-80 grade C timp de aproximativ doua minute. Puteti servi ceaiul in maniera traditionala, intr-un gaiwan sau intru-un pahar bucurandu-va de aroma speciala si de efectele terapeutice.

Un ceai galben deosebit si celebru in China este Jun Shan Yin Zhen (silver needle).
                             © Drix.ro
                                    2013