Ceai
Ceai
Ceai
Ceai
Ceai
Ceaiul de slabit este folosit de multe persoane cu succes. Exista o varietate de tipuri de ceaiuri de slabit, fiecare cu particularitatile, efectele si beneficiile sale. Unele pot fi consumate dupa mese copioase pentru a usura digestia excesului de grasimi. Altele elimina toxinele sau excesul de apa. Ceaiul cu efect depurativ ar trebui introdus in dieta zilnica a persoanelor care tin un regim si vor sa slabeasca. In general ceaiurile de slabit purifica organismul prin eliminarea toxinelor, imbunatatesc digestia, echilibreaza nivelul de zahar din sange, mentin tonusul fizic, reusind astfel sa inhibe poftele alimentare si senzatia permanenta de foame. Ceaiul de slabit si beneficiile sale

Atunci cand este ales corect ceaiul de slabit intareste sistemul imunitar, are efect dovedit detoxifiant, revigorant, energizant, antioxidant. De asemenea elimina excesul de apa, grabeste tranzitul intestinal, echilibreaza activitatea endocrina. Intotdeauna cand alegeti un anume ceai de slabit trebuie sa cunoasteti componenta acestuia, plantele pe care le contine si proprietatile fiecarei plante, deoarece unele dintre acestea pot avea efecte daunatoare daca sunt consumate in exces. Beneficiile sunt numeroase cand se consuma astfel de ceaiuri, in functie si de tipul sau combinatia de plante folosite.

Ceaiul de slabit trebuie consumat intotdeauna conform recomandarilor si in cantitatile indicate. Nici excesul nu ajuta si nici consumul in cantitati prea mici. In functie de efectul pe care il are ceaiul de slabit se bea in anumite momente ale zilei si in anumite cantitati. Astfel ceaiul de slabit cu efect depurativ trebuie consumat dimineata pe stomacul gol, deci intotdeauna inainte de masa, pe cand ceaiurile cu efect laxativ se beau intotdeauna dupa masa. Ceaiul de slabit cu efect laxativ e indicat a fi consumat seara inainte de culcare deoarece nu are efect imediat, ci dupa 6-8 ore. Ceaiurile diuretice, precum si cele cu efect tonic nu se beau niciodata seara deoarece vor impiedica odihna si relaxarea in timpul somnului sau chiar vor provoca insomnii. Seara este recomandat ceaiul de slabit cu efect calmant si sedativ.
                             © Drix.ro
                                    2013